måndag 6 maj 2013

Jag börjar bli frisk
Ett ögonblick av glädje ända in i själen. Bilden sitter kvar på näthinnan. Vårsol som värmer. Det är t-shirt väder. Ebbe kämpar med sin springcykel."jag måste träna för att lära mig" Blå hockey hjälm. Jeans och jeans skjorta. Stora och coola glasögon.  Han kommer mot mig. Tutt tutt mamma.  Hela han lyser av glädje. Jag strålar också och blir varm. En tanke slipper genom. Kommer jag minnas den bilden och tänka på det ögonblicket OM.......

Han säger ofta "jag börjar bli frisk". 
Han är så glad för det.  Jag har svårare att helt glädjas. Ett lite stort OM kryper in mellan den totala glädjen och den tillfälliga. Det är en stor skillnad. Total glädje/lycka och tillfällig. OM kommer troligen alltid finnas i min värd. Om kommer spöka, bråka och sticka i mellan. Troligen blir den tillfälliga glädje/lyckan desto större. Större då den inte är självklar. Eftersom vi vet att OM kan komma.

Ebbe säger ett par gånger om dagen att han börjar bli frisk.
Vi märker det tänker jag. Ilska och trots är tillbaka. Vilja att hjälpa. Ork att hjälpa finns där. Lusten att äta blir större. Aptiten börjar bli stor. Lekglädjen stor. Särskilt med Algot.

På bilden ovan fick han inte lyssna på favoriten heja bamse. En annan låt ska gå färdigt. Sekunden heja bamse startar slutar skriket. Han börjar sjunga med.
Jag låter Ebbe vara arg. Han får skrika. Han skriker högt! Jag tror han behöver få ur sig det. Jag kämpar med att inte låta honom få som han vill hela tiden. Skiften mellan arg och glad går fort. Tur att det glada överväger.

I morgon är det dags för provtagning. Troligen ligger han som läggs i sina värden nu. Infektionskänslig, lågt blodvärde och låga blodplättar. Stor risk för att han behöver blod. Hela jag spjärnar mot. Det känns helt oproportionerligt tungt att behöva åka till sjukhuset. 
Att liksom vara sjuk igen. Han börjar ju bli frisk..... eller......

1 kommentar: