lördag 29 september 2012

Den krymper!!!

Heldagarns besök på dagvården på sjukhuset i går. Det var bara jag och Ebbe. Fredrik är i Listerby hos sina föräldrar. Här i stockholm ha vi mormor och morfar på besök. Helt oväntat blev det en riktigt mysig dag på sjukhuset. Vi fick dela rum med en trevlig familj där mellan tjejen  på 2.5 också har en klump i magen. Ebbe verkar gilla att vara med tjejen. Kanske är det någonslags samnhörighet  med ett lika stor som också har slangar och klump i magen.....

Vi fick svar på MR röntgen. Positivt besked. Den elaka katten, klumpen eller som Algot säger "det är faktisk en tumör" har minskat. Från början var den 740 ml, efter första cytostatika kuren 460.  Nu är den 270 ml. Tjoho!! Ebbe ler stort då Nästa vecka blir det ny dunderkur av cytostatika. Vecka efter ny MR rtg. V 45 planeras operatioen. Ebbe leer stort då jag berättar att vi ganska snart ska ta bort klumpen. Nu gäller det att hålla Ebbe friks fram till dess. Det skulle vara synd att försena det hela med förkylning. Det känns trist att inte riktigt kunna träffa vänner. Saknar dem. Får se till att planera träffar ute med barnen.
Å tufft att det kommer blir en massa cytostatika efter operationen också....

Just nu sittter Ebbe, hur nöjd som helst,  och lägger memo med morfar. Algot läser bamse med mormor. Ute är de vacker höst.

2 kommentarer:

  1. Men vad skönt att klumpen har minskat så pass mycket, följer bloggen och tänker mycket på er. Känner igen mycket av känslorna från vår sjukhustid när våra barn föddes för tidigt. Massor av kramar

    SvaraRadera
  2. När Ebbe kom hem från sjukhuset i fredags var Håkan och jag i Hässelby hemma med Algot.
    Ebbe klev in genom dörren på små stapplande steg och med ett stort leende i sitt lilla ansikte. Han var så glad och lycklig för att han fått höra att hans "elaka katt" i magen minskat. En pojke som inte ens är tre år var glad och lycklig över att en elak tumör krympt i hans lilla mage.Det var så roligt att se honom glad igen, men samtidigt värkte det i mitt hjärta. Varför måste den stackars trollungen gå igenom allt detta.Livet är inte rättvist.

    SvaraRadera