söndag 17 februari 2013

Att vara på starka medicner kur


Vi packar weekend väskan och sticker till sjukhuset på fredag morgon. På söndag kväll kommer vi hem. En weekend på Astrid Lindgrens barnsjukhus, helt enkelt. En resa till vårat andra hem. Vi känner oss nämligen läskig hemma och bekvämma på avdelningen. En helg tillsammans tre av oss. Algot är hos mormor och morfor och då det råder besöksförbud. Det är för mycket smittor just nu. Det märks t.o.m på canceravdelningen. Det läggs in ”vanliga banal” åtkommer som ev hjärnskakning. Jag undrar vad som rör sig i dessa famlijer huvuden då de ser alla skaliga barn och deras hemtamma föräldrar här. Att se oss ger troligen perspektiv. Det kunde varit värre. Det gör inte deras oro mindre. Vilket jag tycker är viktigt att komma i håg. Alla har sin resa. Sina bekymmer. För mig är det av betydelse att inte förminska eller neglera någon. För de som äger bekymret är det stort.

Jag måste erkänna att tiden på sjukhuset går långsamt. Särsklit en helg. Ingen lektearpi. Inga clowner. Det kan vara himla tråkgt. Det är samtidgt mysig, då Ebbe mår ok. Vi får tid att bara vara. Att vara på sångstund, spela spel, lägga pussel, lima, leka kurra gömma, akta sig för hajar, leka paktet, gå skattjakt i korridoren, leka med Ipad och inte minst räcka fram en kissflaska ca var 20 minut. Att vara inne på kur innebär förutom cytostatika stora mängder med dropp (vätksa). Det blir mycket kiss. Ebbe imponerar. Han har varit utan blöja en vecka och fixar detta! Att ha kur innebär att hänga med en droppställning. Att leka kurragömma och springa i korrodoren får en extrta krydda med droppställningen. Men det går!

Den märkligaste onda känslan som jag förträngar är att kur innebär att cellgifter(starka mediciner) ges. Ebbe har precis börjat bli pigg. Fått tillbaka lite hår, ögonbryn och ögonfransar. Aptiten på väg tillbaka. Nu gör de starka medicinerna att han åter kommer blir dålig. Nu gör de stakra medicineran att de sista förbenade cancercellerna dör och försvinner för alltid.
Det är det vi hoppas på i alla fall
tre omgångar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar