torsdag 15 november 2012

all denna väntan....

I dag har jag väntat hela dagen.
Jag hade lyxen att sova hemma med Algot, så jag åkte till sjukhuset tidigt på morgonen. Jag lyckades komma innan Ebbe och Algot vaknat.
Det blev väntan innan de vaknade.
Sedan blev de väntan på morgon mediciner.
Ebbe fick väntan på att ta en temp.
Ebbe skulle på ett hjärtEKO (för att kontrollera att hjärtas pump förmåga inte tagit skada av cytostatikan). Gissa vad?
Vi fick vänta, för det det fanns inget ledigt rum när vi kom. Hon som gjorde hjärtEKOT tog Ebbe riktigt bra. Ebbe kunde idag t.o.m ligga ensam på britsen :=).
Efter detta började väntan på att ta prover. Sjuksköterskan sade att det skulle komma om en halvtimme.
Vi fick vänta.
Efter en timme kommer en annan sjuksköterska. Hon lyckas inte ta prover med drog portnålen. Ebbe är även här fantastiks och leker med "eyapaden" och glömer helt bort att vara räd som han brukar.

Efter detta väntar vi på att dra katetern. Sjuksköterskan säger först att hon måste vänta på doktorn. Efter 30 min ser hon en anteckning (troligen från dagen innan) att de kan dra katetern. Katetern dras. Vi behöver iaf inte vänta på att kiss ska komma(vilket man måste göra efter att ha dragit katetern). Ebbe kissar nästan på en gång, det gör ont i snoppen skriker han!!.
Efter detta blir det väntan på att ta prover på provtagningscentralen. Beställningen ligger inte i datorn. Fredrik får springa upp till avdelningen för att få prover utskrivna.
Ebbe och jag går vänta.

Efter detta börjar väntan på doktorn som ska skriva ut oss. Han är på operation och kan inte komma i från, vilket är fullt förståligt. Vi går en promenad i Haga parken.
Halv fyra träffar vi doktron. En av de helt underbart gulliga kirurger som opererade Ebbe. Ebbe berätter för doktor P att han döpt sin lilla Karsson på taket dokta till B (den andra doktorns namn). B ligger just då och sover i en säng med rosa lakan som Ebbe gjort.

Efter detta börjar den riktigit irriterande väntan. Vi har bokat taxi till halv fem.
Gissa vad. Den kommer inte. Efter minst 10 samtal, med vad jag ibland upplevde som helkorkade personer, en massa vidarekoppling hit och ditt kommer till sist en taxi. 1 h  fem mintuter sen. Ebbe tar som vanligt det hela bra. Springer runt runt i korridoren och charmar folk.

Vid 18.30 är vi äntligen hemma. På måndag kl 8.00 ska vi vara åter på onkologen för ny cytostatika kurr. Livet är faktsikt ganska tufft och irriterande!
Men i helgen ska vi njuta och fira Ebbe som fyller 3 år!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar